Blancpain Sprint Series – De Grasser wint de Battle of Britain

Met twee successen in de twee races op Brands Hatch in Engeland maakte Grasser Racing indruk tijdens de tweede ronde van de Sprint Series 2014.

gepubliceerde 18/05/2014 à 17:30

Pierre Tassel

Twee races en twee overwinningen voor het duo Jeroen Bleekemolen – Harry Proczyk deze zondag tijdens de tweede ronde van de Blancpain Sprint Series 2014. Vanochtend in de kwalificatierace speelde de Lamborghini Gallardo van Grasser Racing een aardig kunstje op de Audi R8 LMS Ultra van. Laurens Vanthoor – Cesar Ramos (Belgisch Club Audi Team WRT) en bij de Mercedes SLS AMG GT3 van HTP Motorsport van zowel Maximilian Buhk als Götz. Toen hij tweede werd, stelde Bleekemolen zijn passage naar de pits zoveel mogelijk uit. Goede keuze, want in de volgende ronde na de stop van de leidende Audi van Vanthoor maakte Alex Zanardi (BMW – ROAL Motorsport) een fout voor het rechte stuk in de pits en veroorzaakte de intrede van de Safety Car, die profiteerde van Bleekemolen die het stuur overgaf aan Proczyk toen het peloton werd afgeremd door de safety car. Proczyk kwam aan de leiding en zou de aanvallen van de HTP Mercedes onderdrukken om de kwalificatierace te winnen.

Voor de hoofdronde domineerden Bleekemolen en Proczyk dit keer van start tot finish, voor de Mercedes van Buhk – Götz en voor de tweede keer de BMW Z4 van Sergio Jimenez en Caca Bueno, voor hetzelfde podium als vanochtend. Maar daarachter schuilt de prestatie van deze zondag in de geweldige comeback van Alex Zanardi, van de 17e naar de 5e plaats in de finale. Op een parcours waar hij in 2012 tweemaal Paralympisch goud won in Hand-Bike, maakte de Italiaan zijn ochtendfout goed en sloot hij dit Engelse weekend in stijl af. E Silver Cup, na de overwinning in C1 van het duo Colombo – Fumanelli (BMW), zijn het Vincent Abril en Mateusz Lisowski die winnen zoals in Nogaro. De Pro-Am-categorie werd gedomineerd door het duo Basseng – Latif op hun Phoenix Racing Audi R8. De deelnemers aan de Sprint Series ontmoeten elkaar van 4 tot 6 juli in Zandvoort, Nederland.

Vind het verslag over de Brands Hatch-ronde van de Blancpain Sprint Series in de uitgave van AUTOhebdo uit 1961, morgenavond beschikbaar in digitale versie en aanstaande woensdag in de kiosk.