Eerste succes voor Grosset-Janin in TitansRX op Estering

Jérôme Grosset-Janin behaalde zijn eerste overwinning in TitansRX door de eerste race op Estering te winnen.

gepubliceerde 19/10/2019 à 19:25

Dupuis

Jérôme Grosset-Janin behaalde zijn eerste succes in TitansRX door de eerste finale te winnen in Estering (Duitsland), die werd betwist in modderige omstandigheden die schade aan het peloton veroorzaakten.

De eerste start van de finale eindigde snel vanwege een rode vlag na de botsing tussen wildcard Kevin Eriksson en “CsuCsu”. Het was de Fransman die de tweede start het beste onderhandelde toen hij vanaf de achterkant van de grid startte en Timmy Hansen uitschakelde toen de lichten uitgingen voordat hij Toomas Heikkinen en Kevin Hansen inhaalde in de eerste bocht.

Sommige van zijn tegenstanders die om de titel strijden, hebben minder succes gehad. Timmy Hansen ging met pensioen nadat hij contact had gehad met de muur, terwijl Toomas Heikkinen afstapte na schade aan zijn Pantera RX6. Deze laatste zou echter vanwege andere pensioneringen op de 3e plaats eindigen, waarbij Kevin Hansen de juiste operatie uitvoerde in de strijd om de kroning door de 2e positie in te nemen.

“Het was een zware race, erkende de 4e winnaar van de discipline. Er zijn twee dingen die er op deze momenten toe doen: snel zijn en aan de finish zijn. Het is mij gelukt en ik ben er erg blij mee. Ik ben erg ontroerd, het is mijn eerste succes op dit niveau. »

Kevin Hansen is het best geplaatst om gekroond te worden aan het einde van de laatste race van deze zondag. De Zweed heeft 14 punten voorsprong op Toomas Heikkinen en 17 punten voorsprong op zijn broer Timmy.

De kwalificatieheats voor Race 2 worden vanaf 10 uur uitgezonden op Eurosport Player, de halve finales en de finale vanaf 55 uur en vanaf 16 uur op Eurosport 18.