Oliver Solberg en De Ridder kampioenen van RallyX Nordic

Oliver Solberg won de Rallyx Nordic-titel aan het einde van de Tierp-ronde in Zweden. Guillaume de Ridder won de titel in de categorie Supercar Lites.

gepubliceerde 07/10/2018 à 17:36

Op slechts 17-jarige leeftijd won Oliver Solberg de Rallyx Nordic-titel na de laatste ronde in Tierp (Zweden). Na winst bij Arvika en Grenland won de zoon van drievoudig wereldkampioen Petter Solberg het laatste evenement aan het stuur van de DS3 Supercar waarmee hij Robin Larsson (Audi A1) en Philip Gehrman (Volkswagen Beetle) voorging.

Oliver Solberg profiteerde van de slechte prestatie van Oliver Eriksson (Ford Fiesta), die het kampioenschap leidde voordat hij aan de laatste ronde van het seizoen begon. De bewoner van zijn vaders team Olsbergs MSE eindigde pas 6e nadat hij de laatste plaats in de finale had behaald.

De nieuwe RallyX Nordic-kampioen had echter een moeilijke start van het weekend gehad met een lekke band in Q2 en een kapotte ophanging in Q3. De jonge Noor wist echter tweede te worden achter Thomas Bryntesson (Ford Fiesta) voordat hij zijn halve finale won.

Guillaume de Ridder vierde zijn Supercar Lites-titel. Na het winnen van de eerste drie rondes van het seizoen verzekerde de Belg zich van de titel voordat hij zelfs maar aan de halve finales deelnam. Hij blijft in de strijd om de RX2-titel tegen Oliver Eriksson voor de finale die in het weekend van 24 november in Kaapstad (Zuid-Afrika) wordt verreden.