Rallycross – Adeline Sangnier verlicht Lohéac

Afgelopen zondag werd Adeline Sangnier in Lohéac de eerste vrouw die een ronde van het Franse Rallycrosskampioenschap won.

gepubliceerde 04/09/2012 à 12:32

Villemant

Afgelopen weekend was de hoogmis van Rallycross In Frankrijk. Alle fans van de discipline verzamelden zich in Lohéac, voor wat de onmisbare bijeenkomst van het jaar is.

En de aanwezigen werden niet teleurgesteld, aangezien ze getuige konden zijn van de eerste overwinning van een coureur in het Franse kampioenschap, in dit geval Adeligne Sangnier. Aan het stuur van haar C2 Super 1600 toonde ze grote intelligentie door op het juiste moment in de jokerronde te duiken, waarbij ze de voorsprong nam op een zeer levendige Julien Fébreau (Saxo Super 1600), die vanaf pole position was gestart na twee tweede plaatsen en een overwinning. in de kwalificatieheats. Fabien Chanoine voltooit een heel mooi podium in het Franse Super 1600-kampioenschap? Trofee Technoplus. Laurent Chartrain, vierde voor Eric Guillmette, behoudt de leiding over het algemeen klassement.

In het Franse SuperCars-kampioenschap? Trofee YaccoDoor de eerste twee kwalificatierondes te winnen verzekerde Gaëtan Sérazin (207 SuperCar) zich van pole position voor de Finale. Ondanks een enkelpijn door een zware verstuiking zal Jérôme Grosset-Janin (Clio 3 SuperCars) zichzelf op de tweede plaats op de startgrid plaatsen. De twee coureurs delen de eerste rij met Philippe Tollemer (C4 SuperCars). Andy Scott (Focus SuperCars) kwam het circuit van Lohéac ontdekken en nam onderweg de maat van het circuit. Als tweede in de derde kwalificatieronde kwalificeerde de Schotse coureur zich voor Finale B. Gaëtan Sérazin was compromisloos. Als auteur van de beste start liet hij geen enkele hoop aan zijn rivalen om zijn eerste overwinning in de hoogste categorie van de Rallycross in Lohéac te behalen. In het spel van de Tour Joker-strategie had Christophe Wilt (C4 SuperCars) het laatste woord en bereikte opnieuw het podium na zijn overwinning in Kerlabo. Jérôme Grosset-Janin behaalde in deze finale de derde plaats. Fabien Pailler (207 SuperCars) eindigde zijn race net buiten het podium, voor Emmanuel Pelhate (207 SuperCars). Andy Scott, winnaar van Finale B, sluit zijn Bretonse weekend net buiten de Top 5 af op de zesde plaats.

Marc Morize (207 T3F) en Christophe Saunois (Corolla T3F) voerden opnieuw een gevecht tijdens de Finale A van de Coupe de France Division 3 – Trophy AUTOhebdo. De twee coureurs bevinden zich op de eerste rij met Jonathan Pailler (206 T3F) aan hun zijde. Marc Morize vond alle tractie in zijn 207 om de finale onder controle te krijgen. Hij laat zich niet vangen en komt als winnaar over de finish. Patrick Guillerme was de enige die het tempo van Morize kon volhouden en behaalde een knappe tweede plaats. Na de botsing waarbij Christophe Saunois werd uitgeschakeld, konden drie coureurs voor het podium strijden. Nadat hij afgelopen zondag enkele aanpassingen aan zijn auto had doorgevoerd, pakte Laurent Jacquinet (Fiesta Mk7 T3F) zijn eerste podium van het seizoen. Zijn broer Kévin (Micra T3F) behaalde de vierde plaats, voor Jonathan Pailler.

Derde zaterdagavond van de Coupe de France Division 4 – Trophy Uitlaat, David Vincent (Clio 3RS F2000) van zijn kant verhoogde zondag het tempo voor de massaal toestromende toeschouwers. De huidige leider van de Coupe de France kwalificeerde zich na het winnen van beide kwalificatierondes op pole position voor Finale A. De eerste rij wordt gecompleteerd door Jimmy Terpereau (Audi A3 F2000) en Sébastien Le Ferrand (306 Maxi F2000). David Vincent en Sébastien Le Ferrand reageerden het meest, maar Jimmy Terpereau wist de overhand te krijgen op de twee coureurs. Terpereau maakte geen fout en behaalde zijn eerste overwinning aan het stuur van zijn Audi A3 F2000. Sébastien Le Ferrand pakt de tweede plaats, net voor David Vincent. Sébastien Guillemaud (306 Maxi F2000) en Guillaume Rouillard (Saxo Maxi F2000) scoren punten voor respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

Uiteindelijk won Ayrton Boris in de Logan Cup, winnaar van de twee kwalificatierondes op zondag, zijn ticket voor pole position in Finale A. Een van de jongste coureurs in het veld ontmoet Fabien Grosset-Janin, de sterke man van de Cup, en Jean -Mickaël Guérin aan zijn zijde. Bij de start was Ayrton Boris het meest reactief en bevond hij zich nek aan nek met Fabien Grosset-Janin; het was Boris die het laatste woord had. Naarmate de ronden verstrijken, vergroot de leider het gat op Fabien Grosset-Janin. Ayrton Boris wist de reeks overwinningen van Grosset-Janin te stoppen, die toch de tweede plaats behaalde. Vincent Jeandot pakt de derde plaats. De Top 5 wordt gecompleteerd door Enzo Libner en Philippe Legoff, die de B-finale haalden.