Olivier Panis wint Race 2, Franck Lagorce wint de Super Finale

Ondanks zijn technische problemen klom Olivier Panis naar de hoogste trede van het podium in Race 2 op Isola 2000. Franck Lagorce op zijn beurt won zijn eerste Super Finale van het seizoen.

gepubliceerde 09/01/2021 à 14:25

Gonzalo Forbes

Het geluk van één persoon veroorzaakt het ongeluk van anderen. Vanaf pole position domineerde Olivier Panis (DRP) op schandalige wijze deze tweede superfinale van het weekend op Isola 2000. De voormalige coureur van F1 had ruim twee seconden voorsprong op Franck Lagorce (MRacing) en was op weg naar de overwinning. Maar de monteurs wilden het anders.

Olivier Panis, slachtoffer van een stroomstoring kort na de derde lus, verloor snel zijn voorsprong op Franck Lagorce. De MRacing-coureur was zich bewust van de problemen van zijn tegenhanger en hield zich niet in en stal de leiding in de race om zijn eerste succes dit seizoen te behalen.

Daarachter smelt het gat als sneeuw voor de zon. Op zijn beurt Jérémy Sarhy (Sébastien Loeb Racing) en Yann Ehrlacher (MRacing) schelden Olivier Panis uit, die op de een of andere manier op de 5e plaats eindigt, voor Christophe Ferrier (DRP).

Race 2 Superfinaleklassement

Ondanks deze voorlaatste plaats tijdens de Super Finale won Olivier Panis Race 2. De 54-jarige coureur, auteur van goede kwalificaties, scoorde meer punten aan het einde van deze tweede dag op Isola 2. Uiteindelijk ligt hij voor op Franck Lagorce en Jérémy Sarhy dankzij 2000 eenheden tegen 64 voor de winnaar van de Super Finale van de dag.

Eindklassement van race 2

Winnaar van de eerste race, Jean-Baptiste Dubourg (DA Racing) eindigde als tweede in de finale van race 2 achter Aurélien Panis (Saintéloc Racing).

Ranglijst Finalerace 2

In het algemeen klassement behoudt Jean-Baptiste Dubourg de leiding met 227 punten. Aurélien Panis staat tweede met slechts twee punten verschil. Yann Ehrlacher staat derde, acht lengtes achter.