De gloriedag voor Panis Racing op Monza!

De vierde ronde van de European Le Mans Series zal de geschiedenis ingaan als het toneel van de eerste overwinning van het Franse team.

gepubliceerde 11/07/2021 à 01:35

Quentin DUBOIS

De eerste interventie van de safety car 40 minuten na de start, veroorzaakt door het uitstappen van Christian Ried op de veerboot op de Porsche nr. 77/Proton Competition speelde een sleutelrol in de uitslag.

United Autosports maakte, net als Panis Racing, zijn eerste stop vlak voordat de Safety Car onder gele vlag de baan opkwam. Deze gedurfde keuze was de juiste, aangezien de twee auto’s tot het laatste moment streden om de eindoverwinning.

Aan de leiding sinds het eerste uur werd de nr. 07 Oreca 65 van Panis Racing meesterlijk naar de overwinning gegrepen door Julien Canal, James Allen en Will Stevens. Het was laatstgenoemde die over de geblokte vlag kwam en de eerste overwinning binnenhaalde ELMS in de stal gerund door Olivier Panis, geassocieerd met Sarah en Simon Abadie.

United Autosports loopt opnieuw de zege mis. Tom Gamble, Jonathan Aberdein en Phil Hanson eindigden als tweede, 5 seconden achter de winnaars. Kom een ​​week voor de FIA-ronde het Italiaanse circuit bemachtigen WEC, JOTA completeert het podium dankzij Jazeman Jaafar en Sean Gelael.

Vanaf pole position liet de nr. 01 Aurus 26 van G-Drive Racing alle kansen op een podium varen toen Roman Rusinov een stop & go van 10 seconden kreeg wegens het niet naleven van de Safety Car-procedure. G-Drive Racing won niettemin in de LMP2 Pro/Am-categorie met de bemanning van de nr. 25 Aurus.

De LMP3-categorie werd voor de tweede keer op rij gewonnen door DKR Engineering. Als de sterke man van het team, Laurents Hörr, opnieuw de bovenste trede van het podium beklimt, is dat een geweldige primeur voor Mathieu de Barbuat, die dit weekend aan zijn eerste race in ELMS deelneemt.

Ondanks een spin in de finale won de nr. 08 Duqueine D4 met ruim 20 seconden voorsprong op United Autosports. Geweldige prestatie van de bemanning van de nr. 320 Inter Europol Competitie Ligier JS P13, derde.

Vier races en vier overwinningen voor Ferrari in LMGTE dit seizoen. De Italiaanse GT's lieten slechts kruimels achter voor hun rivalen in de Temple of Speed. Het gevecht was de hele race weelderig in deze categorie, gewonnen door Duncan Cameron, Alessandro Pier Guidi en David Perel namens Spirit of Race. De zes ingeschreven Ferrari 488 GTE Evo’s eindigden op de eerste zes plaatsen…