Giandomenico Basso als baas bij de Rally di Roma Capitale

In eigen land boekt de Italiaan zijn eerste overwinning van het European Rally Championship-seizoen 2021.

gepubliceerde 25/07/2021 à 20:18

Loïc ROCCI

Giandomenico Basso wint zijn tweede Rally di Roma Capitale. ©DPPI/G. Lenormand

Basso thuis

Comfortabele leider bij het ingaan van de laatste lus, Giandomenico Basso hoefde zijn talent niet in te zetten om te winnen. Met een voorsprong van 28″1 op zijn enige rivaal Andrea Crugnola, kon de Montebelluna-coureur een lekke band overwinnen en zijn naam op de lijst voor 2 zetten.e keer in zijn carrière. Geweldige entertainer van het weekend, Crugnola was tevreden met de 2e plaats. Nu Roma Capitale profiteert van een coëfficiënt van 1,5, presteren de twee Italianen goed in hun nationale kampioenschap.

Er was meer spanning voor de 3e plaats sinds de Hongaar Norbert Herczig Efren Llarena in de finale ES met slechts drie tienden wist te verslaan.

Toen Yoann Bonato het evenement ontdekte, maakte hij een gecompliceerde prestatie mee die eindigde met een lekke band aan het einde van de ronde, waardoor hij terug 18 werd.e. In het kampioenschap ERC, Llarena en Andreas Mikkelsen deden het goed door belangrijke punten te scoren.

In RGT miste Manu Guigou enkele klassementsproeven om de categorie weer onder controle te krijgen. Pierre Ragues wint voor Guigou terwijl Philippe Baffoun als 4e eindigte. De grootste strijd van het weekend vond plaats tussen de woedende Rally3-klasse. Mas Bassas won uiteindelijk met een marge van slechts 2s7 op Jean-Baptiste Franceschi, die spijt had kunnen hebben. Laatstgenoemde troost zich met zijn succes in Junior. De volgende ronde van het kampioenschap vindt plaats in Barum, Tsjechië (26-29 augustus).