Ehrlacher dominant bij Serre-Chevalier, vóór Dubourg

Yann Ehrlacher behaalde zijn tweede overwinning in het winterseizoen van de Andros Trophy, voor Jean-Baptiste Dubourg en Olivier Panis voor Serre-Chevalier.

gepubliceerde 18/01/2020 à 21:19

Medhi Casaurang

In de nacht van Serre-Chevalier (Hautes-Alpes) zag geen enkele deelnemer de koplampen van Yann Ehrlacher (Andros). De Elzasser verpletterde de concurrentie in deze vierde ronde van de Trofee Andros 2019-20 met een overwinning in de Super Finale van de Elite Pro-klasse op zaterdag 18 januari.

De Lynk & Co-coureur in de World Touring Car Cup (WTCR) reed de race perfect, getuige zijn kolossale voorsprong op noch meer noch minder dan de uittredend viervoudig kampioen Jean-Baptiste Dubourg (Renault): ruim 11 seconden!

Gecoacht door zijn ijsexpert-neef Yvan Muller, degradeerde Yann Ehrlacher de strijd om het algemeen klassement naar de achtergrond. Inderdaad, Aurélien Panis (Audi) behield zijn leiderschap ondanks dat hij net buiten het podium eindigde in de Super Finale, achter zijn vader Olivier Panis (Audi).

Wat de Elite-klasse betreft, ging het succes naar de beginner van Sébastien Loeb Racing, Jérémy Sarhy. De terugkerende Louis Gervoson (Audi) en Eddy Benezet (Andros) vervolledigen deze zaterdagavond het podium.