Christophe Ferrier winnaar van de tweede Isola 2000-race

Christopher Ferrier won de tweede race van Isola 2000 in de Andros e-Trophy.

gepubliceerde 11/01/2020 à 20:17

Pierre Tassel

Thuis wint Christophe Ferrier een tweede Isola 2000-race op de e-Trofee Andros erg levendig, vooral in de finale.

Vanaf poleposition werd de aan het begin van de dag dominante CMR-coureur snel onder druk gezet door Franck Lagorce (Muller Racing). Als laatstgenoemde even van het voordeel profiteert, probeert Ferrier te reageren maar de twee coureurs houden vol en belanden buiten bocht 1 in de sneeuwmuur.

Wat dan ten goede komt Yann Ehrlacher (Müller Racing), die als 5e startte en daarna op voorsprong kwam. De Elzasser zal de aanvallen van de familie Panis kunnen bedwingen, waarbij Aurélien (Saintéloc Racing) als tweede eindigde toen zijn vader Olivier (Loeb Racing) had pech door de nog stilstaande auto van Franck Lagorce in de eerste bocht te raken.

Quentin Giordano (Loeb Racing) eindigde in deze finale op de 3e plaats, terwijl Christophe Ferrier niet over de finish kon komen omdat zijn auto te beschadigd was. In het cumulatieve klassement van de dag won Ferrier de race echter voor Aurélien, Olivier Panis en Franck Lagorce.

Niet gekwalificeerd voor de Super Pole en de Super Finale, won Jean-Baptiste Dubourg (DA Racing), winnaar gisteren in race 1, zijn kleine finale. In het algemeen klassement leidt Aurélien Panis nog steeds de Andros e-Trophy met 308 punten, 17 eenheden voorsprong op Jean-Baptiste Dubourg.

Dominant in de kwalificatie miste Louis Rousset (Loeb Racing) zijn start volledig tijdens de Elite Super Finale en liet zijn teamgenoot Jérémy Sarhy de slotronde van de dag in zijn zak steken voor Emmanuel Moinel (DA Racing) en de ongelukkige Rousset.

De twee coureurs eindigden aan het einde van deze race 2 met hetzelfde aantal punten, maar Rousset pakte de overwinning in het cumulatief klassement. Sylvain Pussier (Pussier Compétition) blijft bovenaan het algemeen klassement in Elite staan.

Ontdek het volledige verslag van het Isola 2000-evenement in de Andros e-Trophy, in nummer 2250 van AUTOwekelijks, vanaf a.s. maandagavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf a.s. woensdag in de kiosken.