FFSA Frans Driftkampioenschap: Opening van het seizoen 2023 in Val d'Argenton

Voor het tweede jaar op rij ging het seizoen van de Franse Driftkampioenschappen (CFD) van start in Deux-Sèvres. Een nieuwe succesvolle editie, waarmee de bezoekersrecords van het voorgaande seizoen worden verbroken.

gepubliceerde 03/05/2023 à 10:15

Alex Galliat

De Val d'Argenton-ronde trok vorig jaar al een goed deelnemersveld. / © FFSA French Drift Championship

Het was in grijs maar droog weer dat de CFD-coureurs afgelopen weekend in de problemen kwamen op het internationale circuit van karting van Val d'Argenton.

Een korte maar technische route die wordt gekenmerkt door lange, snelle bochten, gevolgd door een reeks scherpe bochten met 7 “clipping points”. Het kronkelende circuit van Deux-Sèvres is de ideale plek voor een Dantesque-show die het hele weekend ruim 10 toeschouwers trok.

Zie dit bericht op Instagram

Een publicatie gedeeld door French Drift Championship (@driftfrance)

Vorig jaar was het de vice-kampioen van 2022, Jason Banet, die tijdens ronde 1 won met zijn BMW 1M. De volgende dag won zijn belangrijkste concurrent Antoine Amar. Dit jaar zijn de kaarten volledig opnieuw geschud!

Allereerst vonden de eerste evenementen plaats zonder de Franse kampioen van 2022. Antoine Amar, slachtoffer van gezondheidsproblemen, besloot voorzichtig te zijn en trok zich terug uit de competitie.

De verrassing kwam van Kevin Jozou, die tijdens deze eerste ronde iedereen het erover eens maakte.
Tijdens de eindstrijd nam de BMW-coureur het op tegen Michaël Perottet.

Aan het einde van een adembenemende run tussen de twee mannen, waarbij techniek, snelheid en nabijheid werden gecombineerd, slaagde de bestuurder van de E82 erin de balans in zijn voordeel te laten doorslaan en de gunst van de jury te winnen. Zege !

Jason Banet van zijn kant zal de laatste stap van het podium zetten na het winnen van de kleine finale voor zijn tegenstander Mathias Locatelli.

Een derde plaats was niet genoeg om de eetlust van de Subaru BRZ-coureur te stillen, die zijn troon herwon in het tweede evenement van het weekend. Een overwinning die ons eraan herinnert dat hij een van de beste Franse specialisten in het kampioenschap is. Vorig jaar kwam Banet heel dicht bij de titel, op slechts 3 punten afstand.

Tijdens de tweede finale domineerde hij de outsider Sylvain Nezondet, wiens aanwezigheid op dit niveau nogal onverwacht was. Dit briljante staaltje werd op een schitterende dag beloond met een eerste podiumplaats in de elitecategorie voor de coureur van de Nissan S2.

Het volgende CFD-evenement vindt plaats op het Croix en Ternois-circuit in Hauts de France van 16 tot 18 juni 2023. De veranderende omstandigheden en snelle triggers maken het tot een van de meest interessante evenementen op de kalender.