Andros-C1: Dayraut wint op Alpe d'Huez

Jean-Philippe Dayraut behaalde zijn 50e Andros Trophy-succes na de superfinale van Race 1 op Alpe d'Huez.

gepubliceerde 20/12/2014 à 08:41

Pierre Tassel

De concurrenten van Trofee Andros begon het weekend van Alpe d'Huez in Isère en het is weer zover Jean-Philippe Dayraut die het meeste verve toonde door aan het einde van Race 1 te winnen. Het was tijdens de kwalificatiereeksen dat de coureur uit Toulouse zijn succes opbouwde, aangezien de Mazda-coureur tijdens de Superfinale werd gedomineerd door de Renault Clio van Jean-Baptiste Dubourg. Romain Grosjean behaalde de derde plaats in de finale. Ditzelfde trio vinden we terug in het klassement van Race 1. De coureur F1 niet deelnemen aan het Trophée Andros-klassement, de punten voor de derde plaats gaan naar Benjamin Rivière (Citroën DS3 – Overdrive)

In de categorie Elite 2 werd de overwinning behaald Sylvain Poesje (Citroën DS3? Saintéloc Racing) domineerde al tijdens de kwalificatieheats en pakte in de finale ook de beste over een andere DS3, die van Overdrive, bestuurd door Emmanuel Moinel, tweede op vrijdag. Marlène Broggi (Renault Clio? DA Racing) staat derde in Race 1

In de elektriciteitssector wel Matthieu Vaxivière (Premium Racing), die in de finale goed weerstand bood tegen de aanvallen van Franck Lagorce (Andros) die Race 1 won. Aurélien Panis (Allianz) en Christophe Ferrier (Nice Métropole) behaalden de tweede en derde plaats in het cumulatieve klassement. Marinier Mercier (Raptor) won bij Dames voor Elisa Chevillon en Marie Papillon.