De jonge Nieuw-Zeelander van Team Mugen verloor nipt van Ritomo Miyata (TOM'S) in het Japanse benchmarkkampioenschap.

gepubliceerde 29/10/2023 à 09:58

Julien BILLIOTTE

Net als Pierre Gasly in 2017 eindigt Liam Lawson als tweede in de Super Formula / © Red Bull Content Pool

• Ondanks drie overwinningen voor zijn eerste campagne in de Super Formula moet Liam Lawson genoegen nemen met de eretitel van vice-kampioen in de hoogste categorie van de auto in Japan
  • Als tweede bij de start van het laatste weekend van het seizoen (een dubbele ontmoeting op Suzuka), slaagde de Nieuw-Zeelander er niet in om Ritomo Miyata (TOM'S), auteur van een zeer solide ontmoeting (2e en 3e), te verslaan.
  • “Slechts” 6e in de eerste race van de finale pakte Lawson de pole voor de C2. Verrast door Kakunoshin Ohta (Dandelion Racing) toen de lichten uitgingen, de reservist Red Bull et Alpha Tauri F1 sloot het seizoen 2023 af met een 2e plaats, voor de nieuwe kampioen Miyata.
  • Ohta boekt zijn eerste succes van het seizoen nadat hij de dag ervoor al op het podium was geëindigd (3e).
  • Tweevoudig regerend kampioen Tomoki Nojiri nam bijna de tweede plaats over van zijn teamgenoot Mugen, maar hij eindigde uiteindelijk als derde, een half punt achter Lawson (3-106,5). Team Mugen kan zichzelf troosten met de teamtitel.

AUTOhebdo adjunct-hoofdredacteur. De veer dook in de gal.