Rally Kenia 2022

14h17

Overwinning voor Rovanperä! 4e succes van het seizoen voor de Fin! De Toyota-coureur eindigde als 8e in de Power Stage en heeft nu een voorsprong van 65 punten in het kampioenschap, vóór Thierry Neuville!

Volgende WRC-meeting: de Estse Rally, van 14 tot 17 juli!

De Power Stage-ranglijst:

Het eindklassement van de Safari Rally:

14h10

Elfyn Evans pakte de zesde tijd in de Power Stage, 6 inch achter op de tijd van de Hyundai-coureur. De Welshman zal tijdens deze Safari Rally als tweede eindigen, voor een tweede podium dit seizoen na Portugal.

14h06

7e tijd voor Katsuta met 26″4 achter op de tijd van Neuville. De Japanner tekent een 2e podium op rij in Kenia na de 2e plaats in 2021!

14h00

Het zit erop voor Sébastien Ogier, die als 4e eindigde in de Safari Rally! Hij pakte de 3e tijd in de Power Stage, 6″1 achter Neuville.

13h57

Thierry Neuville neemt ternauwernood de leiding in deze Power Stage! De Belg verbetert de tijd van Loeb met 8 tienden!

13h55

Het is het einde van de beproeving voor Craig Breen, die nog eens 1'37″0 verliest op deze Power Stage. De Ier zou deze rally alsnog op de 6e plaats moeten eindigen.

13h50

Privéchauffeur Jourdan Serderidis eindigt de Safari Rally op de 7e plaats in het voorlopige klassement! Aan het stuur van de Ford sloot hij deze Power Stage 1’04”2 af achter Loeb.

13h44

Oliver Solberg, die tijdens de laatste special ondanks een stroomprobleem kon herstarten, kwam op 13”5 achter Loeb over de finish. De Zweed zal zijn eerste punten sinds de Rally van Zweden scoren.

13h40

Zeer goede tijd van Sébastien Loeb in deze Power Stage, hij pakt de beste tijd met 9″6 voorsprong op Greensmith!

13h37

Adrien Fourmaux voltooit deze nieuwe zware rally in Kenia, 0 inch achter op de tijd van Greensmith.

13h33

Logischerwijs verslaat Greensmith de WRC2-tijden met een 6'10″8.

13h30

Ondertussen vertrokken Greensmith en Fourmaux in Rally1.

13h29

Verslagen door Kaejtan Kajetanowicz in 6'38"6 won de Pool de Safari Rally in WRC2 en nam hij ook de leiding in het categoriekampioenschap!

13h26

De eerste keer voor Johnston met zijn WRC2: 6’49″3.

13h24

De leider van de WRC2-categorie, Kaejtan Kajetanowicz (Skoda), is nu ook op de baan.

13h19

Laten we voor deze Power Stage gaan met de start van de WRC2 van Sean Johnston (Citröen), 2e in de categorie.

13h15

Een korte update van het algemeen klassement voorafgaand aan deze laatste special: