Clio Cup Frankrijk – Nicolas Milan wint voor de 8e keer de titel

Op het circuit van Paul-Ricard keerde Nicolas Milan het tij in het kampioenschap en won een 8e Clio Cup France-titel. Anthony Jurado, winnaar van de twee races tijdens de Var-meeting, nam de controle over de Clio Cup Europe terug.

gepubliceerde 17/10/2022 à 14:06

Nicolas Milan won zijn 8e Clio Cup France-kroon © Marc de Mattia / DPPI

En 8 voor Nicolas Milan! De Girondin werd voor de 8e keer in zijn carrière gekroond tot kampioen van de Clio Cup Frankrijk, zijn 14e titel in de Clio Cup Series. Achtergelaten in het kampioenschap vóór de laatste ronde van het seizoen, op het circuit van Paul-Ricard, deed Milan wat nodig was na de pensionering van David Pouget om te winnen en hun achtste kroon in Frankrijk te winnen, de derde op rij in de Clio Cup Frankrijk.

In de Clio Cup Europe won Anthony Jurado dit weekend in Le Castellet beide races en nam daarmee de controle over het kampioenschap over. Dankzij zijn prestaties behaalde hij zijn 8e en 9e overwinningen van het seizoen in het Europees kampioenschap, vóór zijn teamgenoten en naaste achtervolgers, Nicolas Milan en Marc Guillot. Voortbouwend op dit succes zal de inwoner van Montpellier de grote finale op het Circuit de Barcelona-Catalunya met een gunstige stemming benaderen.

Achtergebleven na zijn pensionering kan David Pouget nog steeds aanspraak maken op de titel, maar heeft hij zijn lot niet meer in handen. Jerzy Spinkiewicz was al titelhouder in de Challengers Cup en won net als zaterdag voor Nikola Miljkovic en Nico Abella. Tenslotte nam Stephan Polderman (Chefo Sport) de controle over de Gentlemen Drivers Cup terug door de debatten in zijn categorie te domineren tegen zijn laatste rivalen, Quinto Stefana (Milan Compétition) en Rene Steenmetz (Chefo Sport).

Tijdens de veertiende en laatste bijeenkomst van het Clio Cup Series-seizoen 2022 zullen deelnemers uit de Clio Cup Europa, Italië en Spanje van 11 tot 13 november strijden op het Circuit de Barcelona-Catalunya.