Yamamoto wint op Suzuka, Hirakawa gaat met pensioen

De Dandelon-coureur won dit weekend de eerste van twee races die op het Japanse circuit gepland stonden, terwijl de leider in het kampioenschap de geblokte vlag niet zag.

gepubliceerde 05/12/2020 à 12:24

Gonzalo Forbes

Een week na zijn Super GT-titel op Fuji zet Naoki Yamamoto (Team Dandelion Racing) zijn momentum voort. De dag na een recordpole in 1'34"533 klom de Japanse coureur naar de bovenste trede van het podium op Suzuka.

De Super GT-kampioen van 2020 had een goede start toen de lichten uitgingen, maar vergrootte de voorsprong en had een voorsprong van maximaal zeven seconden voordat hij voor het eerst naar de pits ging aan het begin van de 19e raceronde.

De kaarten werden vervolgens opnieuw geschud nadat Nobuharu Matsuhita (Buzz Racing) elf ronden voor het einde de baan verliet, waardoor de safety car gedwongen werd de baan op te komen.

Naoki Yamamoto, leidend achter de Safety Car, zorgt voor zijn herlancering ondanks de dreiging van Kazuki Nakajima (Team Tom) vlak achter. De teamcoureur van Dandelion weerstond de aanvallen van zijn rivaal goed en wist met ruim een ​​seconde voorsprong dekking te zoeken.

Nakajima slaagt er niet in het gat met de man aan de leiding te verkleinen en moet deze zaterdag de eerste van de twee races op Suzuka verliezen. Naoki Yamamoto biedt zichzelf zijn eerste succes in 2020 aan.

Ryo Hirakawa leidde het kampioenschap vóór de start van het weekend en maakte de race niet uit. Vechtend voor een plek in de Top 5 werd de Team Impul-coureur tijdens een viervoudig gevecht bij het ingaan van de eerste bocht in ronde 24 geraakt door Ukyo Sasahara (Team Mugen).

Als vijfde bij de finish en tweede in het kampioenschap profiteerde Nick Cassidy (Team Tom's) van de pensionering van Ryo Hirakawa om dichter bij de kop van het klassement te komen. Hij staat nu slechts vijf punten achter met nog twee races te gaan in het seizoen.

Aan Franse zijde wist Sacha Fenestraz (Kondo Racing) als 10e over de finish te komen. Hij profiteerde met name van het ongeval waarbij Ryo Hirakawa betrokken was om dichter bij de Top 10 te komen voordat hij deze voorgoed wist te bereiken door Charles Milesi (Buzz Racing) uit de weg te ruimen.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.