Yamamoto Super Formula-kampioen bij Fuji

Een vijfde plaats was genoeg voor Naoki Yamamoto om zijn derde titel in Fuji te winnen, terwijl Sho Tsuboi de finale won.

gepubliceerde 20/12/2020 à 09:22

Medhi Casaurang

En drie! Naomi Yamamoto won op zondag 2013 december voor de derde keer in haar carrière de Super Formula, na de seizoenen 2018 en 20. De 32-jarige Japanner eindigde in deze finale op Fuji Speedway echter niet op het podium.

Dankzij het achterlaten van polesitter Tomoki Nojiri (Team Mugen) met een lekke band kon Naomi Yamamoto namelijk iets langzamer rijden. Hij moest echter zijn directe rivaal Ryo Hirakawa (Team Impul) voorblijven om de titel veilig te stellen. Het was soms verhit, zoals na de pitstops, waar de twee uitdagers een duel uitvochten over meerdere ronden.

Vooraan ontsnapte Sao Tsuboi (Inging) voor Toshiki Oyu (Nakajima Racing) en Nobuharu Matsushita (B-Max), die zijn eerste podiumplaats in de discipline scoorden. Aan Franse zijde eindigde Sacha Fenestraz (Kondo Racing) als achtste. De Formule-kampioen Renault 2.0 Eurocup 2017 kan er prat op gaan dat hij zijn teamgenoot Kenta Yamashita heeft gedomineerd in alle kwalificatiesessies voor zijn ontdekkingsseizoen (7 tegen 0).

Charles Milesi (B-Max) reed geen enkele ronde na een spin tijdens de formatieronde.