WS F V8 3.5 – Fittipaldi-kampioen, Chaves-winnaar

Terwijl Henrique Chaves zijn eerste race in de World Series Formula V8 3.5 in Bahrein won, won Pietro Fittipaldi de titel na de pensionering van polesitter Matevos Isaakyan.

gepubliceerde 17/11/2017 à 17:30

Pietro Fittipaldi (Lotus) stelde de titel veilig met nog één race te gaan in de World Series Formule V8 3.5 door de tweede plaats te behalen in Race 1 in Bahrein op het circuit van Sakhir. De kleinzoon van Emerson hoefde zijn positie pas veilig te stellen nadat hij zijn titelrivaal Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) had gezien die vóór de formatieronde vanaf pole-stop vertrok met een mechanisch defect. De Braziliaan stelt daarmee een plek veilig in de Rookie Test van WEC disputé ce dimanche sur le circuit de Sakhir au volant de la Porsche 919 Hybride.

“Het was waarschijnlijk de langste race uit mijn carrière. Ik wist dat de tweede plaats genoeg was om de titel te winnen. Ik maakte me zorgen na de eerste kwalificatiesessie en dacht al aan de race van morgen.", aldus de laatste kampioen van de WS Formula V8 3.5 Series, die in 2018 niet wordt verlengd.

Voor zijn debuut in de discipline toonde Henrique Chaves (AVF) een groot potentieel toen de Portugees de overwinning behaalde bij zijn eerste start in de discipline, nadat hij de hele race weerstand had geboden aan de druk van Pietro Fittipaldi.

Roy Nissany (RP Motorsport) completeerde het podium voor zijn teamgenoten Yu Kanamaru en Tatiana Calderon. Alfonso Celis Jr (Fortec Motorsports) volgde op de zesde plaats, voor Konstantin Tereschenko (SMP Racing by AVF).

Diego Menchaca (Fortec Motorsports) eindigde als achtste voor René Binder (Lotus) die in het klassement viel door zijn start te missen voordat hij een lekke band kreeg na contact in de laatste ronden.