Oyu wint, het kampioenschap wordt volledig opnieuw gelanceerd

Terwijl Toshiki Oyu de tweede race op Suzuka won, staat Ryo Hirakawa niet langer alleen aan de leiding van het kampioenschap.

gepubliceerde 06/12/2020 à 12:27

Gonzalo Forbes

Wat een weekend had Super Formula op Suzuka. Na de zeer veelbewogen race op zaterdag was de race van zondag net zo veelbewogen. Winnaar de dag ervoor, Naoki Yamamoto (Dandelion Racing) moest in de 5e ronde stoppen.

Terwijl het peloton achter de Safety Car reed nadat Sascha Fenestraz (Kondo Racing) van de baan was gegaan, stuitte de Super GT-kampioen van 2020 op technische problemen. Verlating werd toen onvermijdelijk.

Voorin verloopt de herstart goed voor polesitter Nick Cassidy (Team Tom’s). De Nieuw-Zeelander pakt opnieuw de leiding en slaat een voorsprong van bijna twee seconden op Toshiki Oyu (Nakajima Racing). Terwijl hij stilletjes de race op zondag leidde, werd de Kiwi het slachtoffer van hetzelfde lot als Naomi Yamamoto eerder. Zijn motor viel uit en de 26-jarige bestuurder moest noodgedwongen stoppen.

Toshiki Oyu maakte van de gelegenheid gebruik om de leiding te nemen en zo de overwinning te claimen met minder dan een halve seconde voorsprong op Nirei Fukuzumi (Dandelon Racing), zijn grote rivaal van de dag.

Vanaf de veertiende plaats wist Rio Hirakawa (Team Impul) op te klimmen naar de zevende plaats. Op deze manier blijft hij aan de top van het kampioenschap staan, maar staat hij op gelijke hoogte met Naomi Yamamoto. De twee mannen hebben 14 punten voor de laatste ronde in Fuji (7/55 december). Genoeg voor een levendig laatste raceweekend.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.