Leong wint de Grand Prix van Macau

Winnaar van de kwalificatierace op zaterdag, de Macanese Charles Leong, won de Grand Prix van Macau op eigen bodem.

gepubliceerde 22/11/2020 à 10:29

Jeremy Satis

Dit is een historische overwinning voor Charles Leong. Ten eerste omdat hij de eerste coureur is die de Grand Prix van Macau wint aan het stuur van een Formule 4, de F3 internationale spelers die dit jaar niet mochten meedoen vanwege de Covid-19 pandemie. Ten slotte omdat hij pas de tweede Macauer in de geschiedenis is die op zijn land wint, na het succes van André Couto in 2000.

Hij won ook voor zijn landgenoot Andy Chang, die slechts 5 tienden van een seconde achter de winnaar eindigde. Het Macanese duo stak qua snelheid simpelweg boven de rest uit. Sinds de 3e eindigde de Chinees Sicheng Li op ruim 23 seconden achterstand. Door Li te verslaan maakte Chang van de gelegenheid gebruik om op de tweede plaats te eindigen in het Chinese F4-kampioenschap. Zijian werd zaterdag gekroond tot F4-kampioen na de kwalificatierace, waarin hij op de 11e plaats eindigde. Hij eindigde als 7e in de Grand Prix van Macau.