Goud voor Italië op de FIA ​​Motorsport Games

Italië won dankzij Andrea Rosso het F4-evenement thuis op de FIA ​​Motorsport Games in Vallelunga bij Rome.

gepubliceerde 03/11/2019 à 12:30

Pierre Tassel

Op een enigszins uitdrogende baan in Italië na de zondvloed van de ochtend won Italië dankzij Andrea Rosso de gouden medaille in de F4 op de FIA ​​Motorsport Games.

Vanaf pole leidde Ido Cohen (Israël) lange tijd solo de debatten voordat hij Andrea Rosso (Italië) in het laatste kwartier van het evenement op de hielen zag komen. Er begint dan een mano a mano waarin Rosso het voordeel pakt op 9' van de finish, waarbij hij profiteert van de uitgang van zijn rivaal te wijd aan de buitenkant van de laatste bocht.

De race wordt vervolgens geneutraliseerd na het verlaten van de baan op minder dan 8′ van de finish van de auto Belgisch van Nicolas Baert.

Bij de herstart op minder dan 4′ van de finish slaagde Rosso erin een perfecte start te maken en te ontsnappen, toen Cohen moest toegeven aan Niklas Kruetten (Duitsland) en William Alatalo (Finland) die het laatste podium van dit F4-evenement completeerden. Reshad de Gerus (Frankrijk) eindigde als 5e, in het kielzog van Australië als 4e.