Jean-Eric Vergne-winnaar in Monaco

Jean-Eric Vergne won de Monaco ePrix voor Oliver Rowland en Felipe Massa, nadat een race van start tot finish gedomineerd was.

gepubliceerde 11/05/2019 à 17:43

Pierre Tassel

Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) bevestigde het tempo dat werd getoond sinds de start van het weekend in het Prinsdom Monaco en won zaterdag de ePrix voor Oliver Rowland (Nissan e.dams) en Felipe Massa (Venturi), die thuis zijn eerste podiumplaats in de discipline tekenden zijn stal.

Bij de start had Vergne Pascal Wehrlein (Mahindra Racing) goed onder controle, de twee coureurs sloegen al snel een klein gaatje op hun achtervolgers na een start zonder grote incidenten in het peloton

Wehrlein maakte echter een fout in de eerste bocht na iets minder dan 10 minuten racen en zag Rowland en Massa hem inhalen. Deze aflevering bezegelt al het podium van het evenement, aangezien de posities niet meer veranderen. Vergne maakte toen van de gelegenheid gebruik om een ​​kussen op te bouwen met een voorsprong van 2″ op de concurrentie.

Animatie in het peloton

Om sporen van gevechten op de baan te vinden, moeten we ons naar het hart van het peloton achter het leidende kwartet keren. Robin Frijns (Virgin Racing), kampioenschapsleider vóór deze bijeenkomst in Monaco, is een van de belangrijkste entertainers op het circuit.

De race blijft tamelijk rustig tot rond de 30e ronde, waarbij een korte Full Course Yellow wordt ingezet om het puin uit de race te verwijderen auto van Alex Lynn (Jaguar Racing), na een gevecht met Maximilian Günther (Dragon Racing). Achter Vergne maakten Oliver Rowland (Nissan e.dams), Felipe Massa (Venturi) en Wehrlein van de gelegenheid gebruik om zich te hergroeperen bij de leider.

Na de herstart behield Vergne de voorsprong, terwijl verderop in het klassement Lucas di Grassi (Audi Sport Abt Schaeffler) werd uitgeschakeld na contact met Alexander Sims (BMW i Andretti) tijdens het remmen bij de haarspeldbocht.

De laatste opmerkelijke episode van de race zal het contact zijn tussen Robin Frijns en Alexander Sims op minder dan 3′ van de finish bij het remmen voor de eerste bocht. De Nederlander verspeelt daarmee grote punten in de titelrace.

Vergne won uiteindelijk en werd de eerste coureur die dit jaar twee overwinningen behaalde. Rowland en Massa completeren het podium voor Wehrlein en Sébastien Buemi (Nissan e.dams), dat daarmee zijn kroon in het Prinsdom verliest, na de twee voorgaande en enige edities in 2015 en 2017 te hebben gewonnen.

Sam Bird (Virgin Racing) kon mikken op de punten voor de zesde plaats, maar moest in de laatste ronde noodgedwongen stoppen.

Vergne maakte ook van de gelegenheid gebruik om de controle over het rijderskampioenschap over te nemen.

Ontdek het volledige rapport van de Monaco ePrix, opgesteld door onze speciale correspondent in het Prinsdom, in nummer 2216 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond verkrijgbaar in digitale versie, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.