Gabriele Mini gekroond tot Italiaans F4-kampioen

Voor zijn allereerste jaar in de eenzitters zorgde Gabriele Mini ervoor dat hij één ronde voor het einde van het seizoen de Italiaanse F4 won.

gepubliceerde 22/11/2020 à 16:38

Jeremy Satis

We hebben u kennis laten maken met zijn portret in ons nummer van 11 november (AH nr. 2286): Gabriele Mini werd dit weekend gekroond tot Italiaans F4-kampioen, één ronde voor het einde van het seizoen. De Siciliaan, winnaar van zijn vijfde race van het seizoen op Imola, pakte ook twee tweede plaatsen, waarvan de laatste, deze zondagmiddag achter Jack Crawford, hem in staat stelde voorbij de 75 punten voorsprong te komen die nodig was ten opzichte van zijn tweede plaats, Francesco Pizzi. (Van Amersfoort), voor de laatste ronde over twee weken in Vallelunga.

Virtuoos van karting, Mini heeft de overgang naar Mini perfect onderhandeld auto. Naast zijn vijf overwinningen heeft de jongeman (15 jaar) elf podiumplaatsen behaald in achttien races binnen een peloton dat soms uit zo'n 35 coureurs bestaat. Hij zou naar de Formule moeten gaan Alpine in 2021, in een kampioenschap waarin hij een van de grote favorieten zal zijn.