FRAC – Race 2: Mini wint met ademnood in Abu Dhabi, Leclerc op het podium

Gabriele Mini behaalde zijn tweede overwinning in deze Aziatische campagne. Arthur Leclerc, kampioen sinds Race 2, bereikte voor de 1e keer het podium.

gepubliceerde 19/02/2022 à 18:16

Gonzalo Forbes

Tweede overwinning van het jaar voor Gabriele Mini. ©FRAC

In een levendige en vooral veelbewogen race speelde Gabriele Mini (Hitech GP) de rol van de opportunist om zijn tweede succes van het jaar in de FRAC te boeken, vier weken nadat hij die al in Abu Dhabi had behaald.

Als derde op de grid versloeg de Italiaanse coureur al snel Dilano van't Hoff (Pinnacle Motorsport) en schoof op naar de tweede positie, op jacht naar leider Pierre-Louis Chovet (BlackArts Racing). Als hij moeite had het tempo van de Habs bij te houden, zou Gabriele Mini tweemaal hulp krijgen van de Safety Car na de stop op het circuit van Jak Crawford (Abu Dhabi Racing) en de botsing tussen Oliver Bearman (Mumbai Falcons) en Paul Aron (Abu Dhabi Racing).

Gevraagd om de positie terug te geven aan Pierre-Louis Chovet voor het inhalen van buitenaf tijdens de eerste herstart, gaf de Transalpine-rijder niet op tijdens de 2e en nam voorgoed de controle over de race over, terwijl de Fransman door Patrik naast de eerste bocht werd gebracht Pasma (Evans GP), viel in het klassement.

Vanaf dat moment moest de Hitech GP-coureur zich concentreren op Dino Beganovic (Mumbai Falcons) die achter hem werd losgelaten om de leiding te behouden. Onder druk van de Zweed slaagde Gabriele Mini er uiteindelijk in om met slechts een tiende voorsprong over de streep te komen. Een mager gat, maar voldoende om een ​​tweede succes te boeken tijdens deze campagne in het Midden-Oosten.

Leclerc reageert

Arthur Leclerc (Mumbai Falcons), gekroond tot kampioen aan het einde van Race 1, die hij eerder op de dag won, profiteerde van de vele botsingen voor hem om van de 10e naar de 3e plaats te gaan, waarmee hij een 9e podiumplaats in 14 races veiligstelde. Pepe Martí (Pinnacle Motorsport) en Dilano van't Hoff completeerden de Top 5.

Op pole in Race 2 miste Pierre-Louis Chovet een geweldige kans en eindigde op de 8e plaats net achter zijn landgenoot Sami Meguetounif (Evans GP), die pas voor zijn tweede optreden in de Top 10 aanwezig was.

Nog steeds aan de Franse kant bleef Isack Hadjar opnieuw niet gespaard van pech. In de strijd om het podium werd de inwoner van Ile-de-France het slachtoffer van een botsing, waarbij zijn voorvleugel ernstig beschadigd raakte. Het einde van de race was erg moeilijk voor hem, die op de 25e plaats eindigde.