FR2.0 – Max Defourny winnaar op de groene loper van Le Castellet

Max Defourny boekt aan het einde van Race 1 op Paul-Ricard zijn eerste overwinning van het seizoen in de Formule Renault Eurocup, waarna Robert Shwartzman werd gedegradeerd vanwege zijn contact met Sacha Fenestraz.

gepubliceerde 26/08/2017 à 19:48

Robert Shwartzman (R-ace GP) voltooide Race 1 van de Formule Renault Eurocup-winnaar voor zijn teamgenoot Max Defourny, maar de uitslag bleef voorlopig. Er liep een onderzoek naar de Rus omdat hij raceleider Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) in de laatste ronde aan de haak had geslagen, waardoor de leider in het rijdersklassement in rep en roer kwam. De Frans-Argentijn ontsnapte ongedeerd.

Robert Shwartzman kreeg uiteindelijk een straf van 25 seconden opgelegd, waardoor de R-ace GP-coureur uit de punten werd gedegradeerd en de overwinning aan Max Defourny werd overgelaten. Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) erft de 2e plaats, terwijl Will Palmer (MP Motorsport) de beste prestatie behaalt door op het podium te klimmen. De Brit bezet de tweede plaats in het rijdersklassement en staat 14 punten achter Sacha Fenestraz.

Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) kende een lastige race. Een botsing in het peloton degradeerde de Fransman naar de 15e positie.