FR 3.5 / C2 – Robin Frijns al in het ritme

Robin Frinjs had slechts twee races nodig om zijn eerste overwinning in de Formule Renault 3.5 Series te behalen. De regerend Eurocup Formule Renault 2.0-kampioen won voor Sam Bird en polesitter Arthur Pic.

gepubliceerde 06/05/2012 à 16:10

Arthur Pic (Dams) startte opnieuw vanaf pole in Race 2 op Motorland Aragon, maar de Fransman behield zijn voorsprong op zijn rivalen niet lang en werd snel ingehaald door Marco Sorensen (Lotus) voordat hij in het klassement viel. Het Franse team koos er vervolgens voor om de coureur vroegtijdig te stoppen, zodat hij kon profiteren van een vrije baan en de aanval kon hervatten. De Dams-coureur werkte aan het herwinnen van plaatsen en tekende zijn eerste podium in de Formule Renault 3.5 Series na lang gevochten te hebben tegen Kevin Korjus (Tech 1 Racing) die uiteindelijk verloor en net niet op het podium terechtkwam.

De Fransman had zelfs de tweede plaats kunnen afpakken van Sam Bird, maar de ISR-teamcoureur werd gered door de geblokte vlag. De overwinning ging echter naar Robin Frijns, die de controle over de race overnam na het vertrek van voormalig raceleider Marco Sorensen vanwege een mechanisch probleem. Alexander Roden (Arden Caterham) completeert de top vijf voor Richie Stanaway (Lotus), Daniil Move (P1 Motorsport) en Will Stevens (Carlin). Nick Yelloly (Comtec Racing), winnaar van Race 1, behaalde slechts de 18e plaats.

Jules Bianchi (Tech 1 Racing) beleefde een catastrofaal weekend. Nadat hij uit Race 1 was gedegradeerd, ook al had hij de tweede plaats behaald, bleef de Fransman op de startgrid staan ​​nadat hij de zevende plaats had ingenomen. De reservecoureur van Force India was bezig om hogerop te komen, maar kreeg een drive-through na de tussenkomst van zijn team op de auto. De Tech 1 Racing-coureur eindigde als 13e.

Ontdek het verslag van de World Series by Renault op Motorland Aragon in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf dinsdag verkrijgbaar in digitale versie voor iPad en vanaf woensdag in de kiosk.