FR 2.0-C3: Aitken-kampioen, Barnicoat laatste winnaar

Dankzij de finale van de Formule Renault 2.0 Eurocup wist Jack Aitken de titel van 2015 te winnen. Ben Barnicoat is de laatste winnaar van het seizoen.

gepubliceerde 18/10/2015 à 14:02

Pierre Tassel

De finale van deEurocup-formule Renault 2.0 op de Andalusische route van Jerez was doorslaggevend voor de toekenning van de titel, zelfs als Jack Aitken (GP Koiranen), winnaar van de twee races die gisteren werden betwist, had een duidelijk voordeel getrokken in de zoektocht naar de kroning.

De Brit had geen gemakkelijke taak, na een ingewikkelde kwalificatie en een exit van de baan. Vanaf de pitstraat werd niet verwacht dat Aitken Kevin Jörg zou zien winnen in de hoop gekroond te worden. De coureur van Josef Kaufmann Racing waagde ook een gokje op zijn rubberkeuze door natte banden te monteren, een weddenschap die uiteindelijk verloren ging.

Noch Jörg, 24e bij de finish, noch zijn teamgenoot Louis Delétraz, 6e, konden Aitken deze zondag zorgen baren, die als 16e eindigde en de beker won, zijn tweede titel in 2015 na de ALPS-kroon. De laatste race werd gewonnen door Ben Barnicoat (Fortec Motorsports) voor Anthoine Hubert (Tech 1 Racing) en Ignazio D’Agosto (Manor MP Motorsport). De teamtitel ging naar Josef Kaufmann Racing.

>>>>> Video's van de races in Jerez <<<< Vind het volledige verslag van de Eurocup Formule Renault 2.0-finale in nummer 2034 van AUTOhebdo, vanaf morgenavond beschikbaar in digitale versie, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.