FR 2.0-C1: Yifei Ye voor een première in Monza

Yifei Ye domineerde de eerste race op Monza van start tot finish en behaalde zijn eerste succes in de Eurocup Formule Renault 2.0-serie.

gepubliceerde 21/04/2018 à 14:51

Pierre Tassel

De Chinese Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing), auteur van pole position vanochtend in de kwalificatie, won op briljante wijze de eerste confrontatie van het Monza-weekend in de Eurocup Formula Renault 2.0.

De voormalige Franse FFSA F4-kampioen van 2016 domineerde de race van start tot finish, nadat hij de beste start had genomen tegen Christian Lundgaard (MP Motorsport). Deze laatste merkte dat hij bij het eerste remmen in gevecht was met Max Fewtrell (R-Ace GP), leider in het kampioenschap vóór de Lombard-ronde, en dat de twee coureurs contact maakten. Fewtrell moest onmiddellijk terugkeren naar de pits.

Aan de leiding behoudt Ye gedurende het hele evenement een voorsprong van iets meer dan een seconde op Lundgaard, genoeg om zich geen zorgen te maken over de inwoner van MP Motorsport, die niets zal kunnen doen om te voorkomen dat Ye zijn eerste succes boekt in de Eurocup FR 2.0, de eerst voor een Chinese chauffeur in de specialiteit.

Lundgaard was de beste rookie en eindigde als tweede, voor Lorenzo Colombo (JD Motorsport). Alexander Smolyar (Tech 1 Racing) eindigde het evenement op de vierde plaats, voor Alex Peroni (MP Motorsport).

Groepsfoto van de Franse coureurs Victor Martins en Charles Milesi (Tech 1 Racing) op de zesde en zevende plaats.

De tweede race van het weekend vindt morgen zondag vanaf 13 uur plaats.