FR 2.0 – Aitken en Jörg winnen op Silverstone

Jack Aitken en Kevin Jörg zijn de twee winnaars van de dag op Silverstone in de Formule Renault 2.0.

gepubliceerde 05/09/2015 à 22:10

Pierre Tassel

De twee rassen van de Eurocup-formule Renault 2.0 betwist deze zaterdag op het Britse circuit van Silverstone toegestaan Jack Aitken (Koiranen GP) en Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing) goed te presteren in het kampioenschap.

Winnaar van een eerste race die met name werd gekenmerkt door ongelukken waarbij Fortec Motorsports-coureurs Jehan Daruvala, Ben Barnicoat en Ferdinand Habsburg betrokken waren, die met name het circuit op gingen, versloeg Harrison Scott (AVF) naar de finish en tekende daarmee zijn tweede succes van het seizoen. Jake Hugues (Koiranen GP) eindigde als derde.

In de tweede race kreeg Kevin Jörg de beste start tegen Aitken, die vanaf pole startte. Achtervolgd door Ben Barnicoat behield de Zwitser toch de voorsprong en ging op weg naar zijn eerste overwinning in 2015. Achter Jörg zal Jack Aitken eindelijk van Barnicoat afkomen, daarbij geïmiteerd door Jake Hugues die naar tien punten zakt in het algemeen klassement van Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing) 9e en 8e aanstaande zaterdag.

Anthoine Hubert (Tech 1 Racing) eindigde tweemaal als beste Fransman en steeg naar de 14e en 9e plaats.