F V8 3.5 – Fittipaldi keert terug naar de overwinning in Jerez

Pietro Fippialdi domineerde de tweede race van het Formule V8 3.5 World Series-weekend in Jerez, voor Egor Orudzhev.

gepubliceerde 28/05/2017 à 14:54

Ondanks een ingewikkelde start voor Pietro Fittipaldi (Lotus) waarbij hij werd gepasseerd door Egor Orudzhev (SMP Racing by AVF), die vanaf de eerste rij startte, kon Pietro Fittipaldi in de eerste ronde weer de leiding nemen en de leiding over de leiding nooit meer uit handen geven. Race 2 van de World Series Formule V8 3.5 in Jerez (Spanje).

De pitstops veranderden niets aan de hiërarchie aan de top van het klassement en Pietro Fittipaldi werd nooit direct bedreigd door de SMP Racing van Egor Orudzhev en Matevos Isaakyan die hem op het podium vergezelden. Alfonso Celis (Fortec Motorsport) had aan het einde van de race veel druk op de Rus, maar moest genoegen nemen met de vierde plaats.

René Binder (Lotus) eindigde als vijfde, voor Damiano Fioravanti (RP Motorsport), eerste rookie. De Teo Martins van Konstantin Tereschenko en Nelson Mason eindigden respectievelijk als 7e en 8e, voor Diego Menchaca (Fortec Motorsport) en Yu Kanamaru (RP Motorsport) die de top 10 completeerden. Roy Nissany (RP Motorsport) moest halverwege de race met pensioen. terwijl Giuseppe Cipriani (Il Barone Rampante) in de laatste ronde een fout maakte.

Ontdek het verslag van de World Series Formula V8 3.5 op Jerez in nummer 2116 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.