F V8 3.5 – Dillmann pakt de titel van Delétraz

Tom Dillmann trotseerde de verwachtingen door de titel te pakken aan het einde van de laatste race van het Formule V2016 8-seizoen 3.5 in Barcelona.

gepubliceerde 06/11/2016 à 16:59

schrift

Tom Dillmann (AVF) behaalde een onverwacht resultaat door de Formule V8 3.5-titel te winnen tegen Louis Delétraz (Fortec Motorsports) aan het einde van de laatste race van het seizoen 2016 in Barcelona (Spanje), die hij won.

Met een voorsprong van zeven punten in het voordeel van de Zwitser vóór de start van het evenement leek de kroning voorbestemd voor de Zwitserse coureur, vooral omdat hij vanaf pole startte terwijl de Fransman pas vanaf de zevende plaats startte. Louis Delétraz verloor de titel door de start van de race te missen terwijl hij ATS-kampioen van 7 was F3 Cup verlengde zijn eerste stint om de leiding van de race over te nemen.

“Ik wilde nooit opgeven tot de laatste race, verklaarde Tom Dillmann voordat hij het podium betrad. We hoopten een kans te maken, ook al waren we niet echt optimistisch na de pole van Delétraz. Ik heb het doel bereikt dat ik mezelf aan het begin van het seizoen had gesteld. »

Louis Delétraz kon niet eens op het podium eindigen, omdat hij werd verslagen door zijn teamgenoot Pietro Fittipaldi, die er sowieso geen belang bij had de Zwitser te laten passeren, aangezien Roy Nissany (Lotus) Tom Dillmann in de kaart had gespeeld door de tweede plaats te monopoliseren.

Matevos Isaakyan (SMP Racing) moest genoegen nemen met de 5e plaats na tijdverlies in de pits. Aurélien Panis (Arden Motorsport) behaalde de 12e plaats. Matthieu Vaxivière (SMP Racing) ging met pensioen.

Ontdek de reportage van de Formule V8 3.5 in Barcelona in nummer 2088 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.