F V8 3.5-C2: Nissany verdubbelt de inzet

Roy Nissany, winnaar van de eerste race gisteren op Silverstone, leverde zondag opnieuw een solide prestatie in Groot-Brittannië.

gepubliceerde 24/07/2016 à 19:42

schrift

Was zijn overwinning gisteren enige tijd in gevaar geweest door het vooruitzicht op een strafschop voor contact met Egor Orudzhev, het succes van deze zondag op Silverstone van Roy Nissany heeft geen last van enig geschil.

De Lotus-coureur maakte opnieuw de beste start om de race tegen te nemen Matthieu Vaxivière (SMP Racing). De Fransman, auteur van pole position vanmorgen in de kwalificatie, verloor ook van René Binder (Lotus) en Egor Orudzhev (Arden), die het podium completeerden op ruim respectabele afstand van de winnaar van de dag, die onder de geblokte vlag passeerde. met meer dan 17″ voorsprong.

Aurélien Panis (Arden) en Tom Dillmann (AVF) volgen op de vierde en vijfde plaats, maar de zoon van Olivier Panis werd bestraft omdat hij de limieten van het circuit niet had gerespecteerd en verloor een plaats ten gunste van zijn landgenoot, nog steeds leider van het kampioenschap. Matthieu Vaxivière eindigde als 7e.

Vind het volledige verslag van het Silverstone-evenement in Formula V8 3.5, in AUTO uitgave 2073wekelijks, morgenavond verkrijgbaar in digitale versie, en vanaf a.s. woensdag in de kiosken.