F V8 3.5 – Alex Palou gaat er helemaal voor op de Nürburgring

Alex Palou behaalde zijn eerste overwinning in de World Series Formule V8 3.5 aan het einde van Race 2 op de Nürburgring, waar hij zijn debuut maakte in de discipline.

gepubliceerde 16/07/2017 à 12:13

Nadat hij zijn kansen op de overwinning in Race 1 had verloren na een botsing met Pietro Fittipaldi (Lotus), domineerde Alex Palou (Teo Martin Motorsport) het deelnemersveld van de World Series Formule V8 3.5 in Race 2 op de Nürburgring (Duitsland), verreden onder droge omstandigheden.

Nelsons vervanger Mason behield zijn polevoordeel in de eerste stint voordat hij werd ingehaald door Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) die vóór de Spanjaard de slicks passeerde. Door een mislukte remming van de Rus in de eerste bocht kon de polesitter de leiding herwinnen, voor zijn teamgenoot Konstantin Tereschenko, die uiteindelijk de 4e plaats pakte na een straf van 10 seconden die was opgelegd voor het afsnijden van de pituitgang.

Matevos Isaakyan, de winnaar van Race 1, en zijn teamgenoot Egor Orudzhev completeerden het podium. De eerstgenoemde Rus neemt de leiding in het kampioenschap met 5 punten voorsprong en profiteert van de slechte prestaties van Pietro Fittipaldi (Lotus) en Alfonso Celis Jr (Fortec Motorsports). De Braziliaan slaagde er niet in zijn zesde positie op de grid te verbeteren, terwijl de Mexicaan in zijn eerste stint ronddraaide en achter de kleinzoon van Emerson Fittipaldi eindigde.

Diego Menchaca (Fortec Motorsports) was vanaf de eerste rij in de strijd om het podium, maar de Mexicaan maakte verschillende fouten terwijl hij worstelde met zijn gladde banden op de opdrogende Nürburgring. Hij staat in deze race transparant op de 10e plaats achter René Binder (Lotus).