Eerste overwinning in zijn carrière voor Fenestraz, winnaar bij Sugo

Vanaf de tweede plaats op de startgrid scoorde Sacha Fenestraz zijn eerste succes in de Super Formula nadat hij de Sugo-race had gedomineerd.

gepubliceerde 19/06/2022 à 13:16

Gonzalo Forbes

Sacha Fenestraz behaalde zijn eerste overwinning in de Super Formula door te winnen in Sugo. © Kondo Racing

Deze zondag 19 juni 2022 blijft in het geheugen van Sacha Fenestraz gegrift. Nadat hij aan het begin van het seizoen op het podium op Fuji eindigde, proefde de Frans-Argentijn eindelijk de overwinning in de Super Formula. De Kondo Racing-coureur heeft inderdaad genomen het beste op de polenman en regerend kampioen Tomoki Nojiri (Team Mugen).

cette 5e De race van het seizoen begon perfect voor Sacha Fenestraz, die bij de start meteen Tomoki Nojiri overnam. Het kwam allemaal neer op strategie. Om 10 uur door de pitstraat geredene van de 53 ronden die op het programma staan ​​na de 2e tussenkomst van de safety car kwam de Kondo Racing-coureur als 8 uite achter een trein machinisten die liever op het spoor bleven.

Sacha Fenestraz stond op dit punt in de race voorlopig aan de leiding en toonde geweldige controle tijdens de 2e onderdeel van de proef. Opnieuw onder controle na de laatste tankstops, beefde de Frans-Argentijn niet toen zijn eerste overwinning in de Super Formula aan de horizon opdoemde.

Uiteindelijk kwam Sacha Fenestraz alleen over de finish en met ruim 5 seconden voorsprong op Toshiki Oyu (Nakajima Racing) en polesitter en kampioenschapsleider Tomoki Nojiri. Giuliano Alesi (Team TOM'S) eindigde op de 13e plaatse ruim 22 seconden achter de winnaar.