Berrio wint de strijd tegen Cabanelas

Onder dreiging van Dario Cabanelas behaalde Jerónimo Berrio zijn eerste overwinning van het seizoen in Race 2 op Paul-Ricard.

gepubliceerde 15/10/2022 à 16:58

Gonzalo Forbes

Eerste overwinning van het jaar voor Jerónimo Berrio. ©DPPI/A. Zeekoet

En een nieuwe racewinnaar in dit F2022 Frankrijk-seizoen 4. Na Alessandro Giusti, Hugh Barter, Souta Arao en Pierre-Alexandre Provost heeft Jerónimo Berrio zijn naam dit jaar toegevoegd aan de lijst van zegevierende coureurs.

Links in 2e positie achter Yuto Nomura dankzij het reverse grid-systeem maakte de Colombiaan een zeer goede start en kwam op voorsprong la natuurlijk vanaf de eerste ronde. Ondanks dat er snel een gat ontstond, kreeg Jerónimo Berrio in de laatste minuten van de race te maken met de terugkeer van Dario Cabanelas.

Sneller dan alle andere coureurs op de baan kwam de Zwitser terug in de uitlaten van de Zuid-Amerikaan. Cabanelas vond echter nooit een opening op zijn tegenhanger en moest in de laatste ronde zelfs zijn positie verdedigen tegen Elliott Vayron die van de strijd voor hem profiteerde om het leidende duo in te halen. Zo tekende Berrio aan het einde van een gecontroleerde race net als het duel tegen Cabanelas zijn eerste overwinning van het seizoen.

Als hij de lijn in tweeën zou snijdene Op deze positie kreeg Cabanelas uiteindelijk een tijdstraf van 5 seconden omdat hij in de laatste ronde een voorsprong had behaald op Vayron. Hij viel dus terug naar de 5e plaats terwijl Pelet zich als 3e hersteldee plaats op het podium.

Alessandro Giusti, die zaterdagochtend aan het einde van Race 1 tot kampioen werd gekroond, heeft zijn afspraak niet gemist. Hoewel teruggevallen 12e in de eerste momenten (10e op de grid), lid van de Rookie Academy AUTOwekelijks het lukte om terug te gaan naar 6e positie.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.