Alguersuari houdt vast aan zijn overwinning

Nadat hij vorige week aan zijn eerste Formule 1 Grand Prix deelnam, won Jaime Alguersuari zijn eerste race in de Formule Renault 3.5 Series.

gepubliceerde 01/08/2009 à 20:39

Op zijn tenen aangekomen Formule 1, vervolgt Jaime Alguersuari zijn leerproces auto door zijn betrokkenheid bij Formula voort te zetten Renault 3.5 Serie. De Spanjaard scoorde zijn eerste podium in de FR 3.5 Series op Le Mans, een podium waarop hij in Portimao tweemaal stond. De Catalaan had een succesvolle dag en eindigde als derde in de eerste race en won vervolgens de tweede.

Jaime Alguersuari, eerste in de kwalificatie op vrijdagmiddag, startte vanaf pole voor de tweede race, maar werd ingehaald door Charles Pic, hoewel verminderd door keelpijn. De Fransman reed de eerste ronde aan de leiding, maar ging in de tweede ronde wijd, waardoor de Spanjaard de eerste plaats kon heroveren. Integendeel, Bertrand Baguette probeert weer vooraan in de race te komen. De Belg neemt het op tegen Dani Clos en Oliver Turvey om zich aan de voet van het podium te positioneren. Hij ligt voor op Jaime Algueruari, Charles Pic en Guillaume Moreau.

Jaime Alguersuari ontsnapt aan de leiding, maar het verschijnen van de safety car, om de auto's van Jon Lancaster en Anton Nebylitsky te ontwijken, reduceert de voorsprong van de Spanjaard tot niets. Bij de herstart haalde Charles Pic de Catalaan in, die meteen zijn balbezit herwon. Enkele seconden later verloor Bertrand Baguette zijn 4e plaats aan de onhoudbare Miguel Molina. Guillaume Moreau streeft ernaar zijn plaats op het podium te behouden.

Jaime Alguersuari won uiteindelijk de tweede race in Portimao. De Spanjaard behaalde daarmee zijn eerste succes in de Formule Renault 3.5 Series en schoof op naar de derde plaats in het algemeen klassement, waarbij hij profiteerde van zijn drie opeenvolgende podiumplaatsen in de discipline. “ De race werd betwist, verklaarde de piloot bij aankomst. Charles Pic haalde mij in bij de start en daarna na de Safety Car-periode, maar uiteindelijk wist ik telkens de overhand terug te winnen. We hadden vandaag een hele goede auto en we hebben verdere vooruitgang geboekt. Met de FR 3.5-serie kan ik ervaring opdoen, vooral voor de F1. »

Ten tweede leverde Charles Pic een eersteklas prestatie en bevestigde hij de terugkeer van Tech 1 Racing op de voorgrond. Wat Guillaume Moreau betreft, hij biedt SG Formula zijn eerste podium in de discipline. Als vijfde in de race consolideert Bertrand Baguette zijn voorsprong in het algemeen klassement van de Formule Renault 3.5 Series.