Van Gisbergen wint eerste race van het weekend in Townsville

De kampioenschapsleider beefde in Townsville tijdens de eerste race niet en consolideerde zijn voorsprong op zijn achtervolgers in het kampioenschap.

gepubliceerde 10/07/2021 à 08:25

Quentin DUBOIS

Shane van Gisbergen (Triple Eight) won de eerste race van het weekend in Townsville. De leider van het Supercars-kampioenschap behaalde zijn pole position en behaalde het 48e succes uit zijn carrière, al de 9e dit seizoen, in een van start tot finish gecontroleerde race.

Onder het schaakbord heeft Shane Gisbergen ruim 7 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Jamie Whincup. Anton De Pasquale (Dick Johnson Racing) completeert het podium, 30 seconden achter de winnaar. Mark Winterbottom (Team 18) maakte op zijn beurt de grote comeback van de dag met 11 plaatsen. Vanaf de 21e plaats bereikte de kampioen van 2015 de finish als 10e. Omgekeerd viel Will Davison (Dick Johnson), die als derde startte, naar de negende plaats.

De race werd gekenmerkt door een geweldige strijd tussen Brodie Kostecki (Erebus Motorsport), Cameron Waters (Tickford Racing) en Mark Winterbottom (Team 18). Een veldslag gewonnen door de tweede stad, auteur van een grote manoeuvre om de overhand te krijgen op haar twee tegenstanders en als 8e over de streep te komen.

Aanstaande zondag staat de tweede race van het weekend op het programma en de resultaten zullen beschikbaar zijn op AUTOhebdo.fr.