Supercars – Winterbottom- en Whincup-winnaars op Pukekohe

Mark Winterbottom en Jamie Whincup hebben de laatste twee Supercars-races op Pukekohe gewonnen.

gepubliceerde 06/11/2016 à 09:44

Mark Winterbottom (Ford) behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen door Supercars Race 3 in Pukekohe te winnen.

De inwoner van het 0 Racing Team profiteerde van het contact tussen de twee Triple Eight Racing-coureurs, Shane van Gisbergen en Jamie Whincup (Holden), toen de zesvoudig kampioen een manoeuvre probeerde uit te voeren op de nr. 2 Commodore en een drive-through kreeg bij degradatie naar de 25e plaats. Shane van Gisbergen wist een podium te redden door de laatste stap achter Scott Pye (Ford) te zetten.

Jamie Whincup kwam weer op het goede spoor door het laatste evenement van het weekend te winnen, waar hij vanaf pole startte. De coureur van Holden met nummer 88 won bijna 9 seconden voorsprong op zijn teamgenoot, terwijl Scott McLaughlin (Volvo) het podium completeerde voor Chaz Mostert (Ford) en Mark Winterbottom. Vooraan bleef de race vloeiend omdat de top vijf tussen de start en de finish niet veranderde.

Shane van Gisbergen behoudt een gezonde voorsprong in het kampioenschap met 191 punten voorsprong op Jamie Whincup voor de finale in Sydney eind deze maand.