Supercars – Chaz Mostert wint C2 in Ipswich

Chaz Mostert won Supercars Race 2 in Ipswich en versloeg Scott McLaughlin en Shane van Gisbergen. Jamie Whincup eindigde net buiten het podium.

gepubliceerde 30/07/2017 à 09:38

Chaz Mostert (Ford) won Supercars Race 2 in Ipswich nadat hij polesitter Scott McLaughlin (Holden) van zich af had gehouden. De coureur van Prodrive Racing Australia nam de leiding na de pitstops en kon de leiding behouden ondanks het feit dat de safety car binnenkwam, zodat de marshals het puin van de weg konden ruimen.

Scott McLaughlin, de winnaar van race 1, vergrootte zijn voorsprong in het kampioenschap verder toen zijn belangrijkste tegenstander Jamie Whincup (Holden) net buiten het podium eindigde, aangevuld met zijn teamgenoot Shane van Gisbergen. De coureur van Commodore nr. 97 profiteerde van banden in betere staat om aan het einde van de race een hogere positie te bereiken.

Fabian Coulthard (Ford) completeerde de top vijf nadat hij een positie vanuit zijn startpositie had verloren. De coureur van DJR Team Penske verloor tijd door zijn eerste twee stints te verlengen.

Scott McLaughlin verlaat Ipswich met een voorsprong van 129 punten op Jamie Whincup. Fabian Coulthard volgt met 233 eenheden achterstand.