Supercars – Chaz Mostert maakt een einde aan de streak van DJR Team Penske

Chaz Mostert won de laatste Supercars-race in Melbourne en versloeg de Holdens van Shane van Gisbergen en Tim Slade.

gepubliceerde 26/03/2017 à 09:15

Chaz Mostert (Ford) won de vierde en laatste race van de Supercars-bijeenkomst in Melbourne, die buiten het kampioenschap werd gehouden. De inwoner van Supercheap Auto Racing won drie posities van zijn plek op de grid, waarbij hij vooral profiteerde van de lekke banden van Fabian Coulthard (Ford), tweevoudig winnaar dit weekend, en Jamie Whincup (Holden).

De coureur van de #55 Falcon won met ongeveer tien seconden voorsprong op de Holdens van Shane van Gisbergen, de kampioenschapsleider, en Tim Slade.

De Nissans van Todd Kelly en Michael Caruso completeerden de top vijf, voor de Holdens van James Courtney, Scott Pye en Will Davison. Jason Bright (Ford) en David Reynolds (Holden) completeerden de top tien van de race.

Fabian Coulthard blijft de sterkste

Fabian Coulthard blijft het hele weekend de winnaar dankzij zijn twee successen in Race 1 en Race 3, ook al eindigde de coureur van DJR Team Penske tijdens het laatste evenement op de 20e plaats.