100% Japans succes op de Fuji 500 km

Yuji Tachikawa en Hiroaki Ishiura (Lexus) won de tweede ronde van de Super GT 2019, terwijl de Fransen buiten het podium eindigden in zowel de GT500 als de GT300.

gepubliceerde 04/05/2019 à 12:01

Medhi Casaurang

Een van de langste races van het Super GT-seizoen, de 500 kilometer van Fuji, (Japan), was gewijd aan de bemanning Yuji Tachikawa en Hiroaki Ishiura (Lexus) na een lange beproeving van bijna 4 uur vanwege met name een rode vlag van een half uur vanwege een storm.

Yuji Tachikawa is in het Westen weinig bekend en wordt beschouwd als de meester van de Fuji Speedway, aangezien dit zijn negende succes op dit circuit is. De Lexus LC500 haalde met nog elf ronden te gaan de Nissan GT-R Nismo van Ronnie Quintarelli en Tsugio Matsuda in.

Frederic Makowiecki (Nissan) kon een podium claimen voordat zijn teamgenoot in het laatste deel van de inspanning drie posities verloor. De Fransman eindigde als zesde. Wat de vertrekkende kampioenen Jenson Button en (Honda) betreft, zij zien de geblokte vlag op de derde plaats.

In de GT300-categorie ging de overwinning naar het duo Katsuyuki Hiranaka-Hironobu Yasuda aan boord van hun Nissan GT-R GT3 Nismo. Startend vanaf pole position met zijn sidekick Kazuki Hiramine, de Frans-Argentijn Sacha Fenestraz (Nissan) eindigt aan de voet van het podium. De voormalige vertegenwoordiger van de Renault Sport Academy troost zichzelf door op te stijgen naar de derde plaats in het algemeen klassement.