Zesde overwinning van het seizoen voor van Gisbergen

De leider in het kampioenschap won bij de opening van het weekend op Symmons Plains, waardoor de kloof in het algemeen klassement groter werd.

gepubliceerde 17/04/2021 à 10:17

Gonzalo Forbes

Foutloze cursus. Zo ziet de start van het seizoen eruit voor Shane van Gisbergen (Triple Eight). De Kiwi was al winnaar van de eerste vijf races van het seizoen en legde deze zaterdag in Launceston in Tasmanië opnieuw zijn wet op.

Vanaf pole werd de nummer 97 onmiddellijk gegrild door Cameron Waters (Tickford Racing) en zijn Triple Eight-teamgenoot Jamie Whincup. Niets om je druk over te maken.

Zonder enig ongeduld te tonen kwam Shane van Gisbergen snel weer in het ritme van de race door Jamie Whincup uit de weg te ruimen. Toen hij terugkeerde naar Cameron Waters, herwon de Nieuw-Zeelander zijn oorspronkelijke positie met een prachtige manoeuvre aan het begin van de 9e van de 44 ronden van de race.

Daarachter verhoogde SVG zijn tempo en maakte zich niet eens zorgen toen hij zijn enige pitstop maakte. Zijn rivalen lieten zich in de steek, de Kiwi ging als eerste over de finish en behaalde zijn zesde overwinning van het jaar in evenveel races. Teamgenoot Jamie Whincup en Anton Di Pasquale (Dick Johnson Racing) completeerden het podium op Symmons Plains.

Met dit zesde succes wordt Shane van Gisbergen de derde coureur in de geschiedenis van Supercars die de eerste zes races van een seizoen wint. Alleen Allan Moffat in 6 en Mark Skaife in 3 hadden deze prestatie bereikt.

In het kampioenschap vliegt de Triple Eight-coureur weg. Met 705 punten maakt hij meer dan ooit kans op de tweede kampioenstitel uit zijn carrière. Hij ligt 153 eenheden voor op Jamie Whincup en 183 op Chaz Mostert (Walkinshaw Andretti United).

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.