PCCF – Volle doos voor Dorian Boccolacci bij Paul Ricard

gepubliceerde 16/05/2021 à 12:55

Pierre Tassel

Als hij naar eigen zeggen gisteren zijn vertrek had verzekerd, Dorian Boccolacci (Martinet van Almeras) a cette fois-ci pris le meilleur envol d’une deuxième course varoise en Porsche Carrera Cup France qui le voyait partir en pole position. Jaxon Evans a certes mieux « jumpé » au départ, mais c’est bien le Cannois qui sortait en tête des S de la Verrerie.

Al snel verlevendigden drie grote gevechten de voorste palen: die om de overwinning tussen de Alméras-coureurs Dorian Boccolacci en Jaxon Evans (winnaar gisteren in race 1), die om de 3e positie tussen Marvin Klein en Florian Latorre, teamgenoten binnen de CLRT , en die voor de 5e plaats tussen Jean-Baptiste Simmenauer (Lechner Racing) en Alessandro Ghiretti (Martinet by Alméras).

Als Boccolacci ondanks de druk van Evans de leiding vasthield, moest Marvin Klein de derde trede van het podium tien minuten voor de finish aan Latorre overlaten, waarbij laatstgenoemde ook de snelste ronde op de baan had getekend.

De CLRT-coureur had zelfs als tweede kunnen eindigen na een klein foutje van Evans aan het einde van de race. Simmenauer behaalde de 5e plaats voor Ghiretti, terwijl Ugo Gazil, 10e algemeen, als 3e eindigde onder de Rookies.

Voor één keer startte Nicolas Misslin (Lechner Racing) voor Jérôme Boullery (YDEO by Racing Technology) in de Pro-Am-categorie en wist zijn positie te behouden, voor zijn eerste overwinning van het seizoen.

Boullery maakte in de aanval een fout aan het einde van de race, maar wist in de laatste bocht van de laatste ronde tegen François Lansard (MRT by CLRT) toch zijn 2e plaats te redden. Achter hen de geest Raymond Narac (IMSA Performance) vervolgt zijn kennis van de Porsche 992 GT3 Cup. Maxence Maurice (IMSA Performance) won in de Am-categorie na hard te hebben gevochten tegen Tugdual Rabreau (CLRT). Franck Leherpeur (CLRT) pakt opnieuw de 3e plaats.

Volgende bijeenkomst voor betrokkenen bij de Porsche Carrera Cup Frankrijk: 18, 19 en 20 juni in België, op het circuit van Spa-Francorchamps, opnieuw naast de International GT Open.

Ontdek het verslag van het Paul Ricard-evenement in Porsche Carrera Cup Frankrijk, in nummer 2312 van AUTOwekelijks, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.