Nascar – Johnson opnieuw winnaar van de All-Star Race

Jimmie Johnson won voor de vierde keer de All-Star Race, deze niet-kampioenschapsrace die in een speciaal format in Charlotte werd verreden. De Hendrick Motorsports-coureur wint daarmee de beloning van een miljoen dollar.

gepubliceerde 19/05/2013 à 09:55

Jimmie Johnson (Hendrick Motorsports) vergrootte zijn voorsprong in het kampioenschap niet, maar zijn nieuwe overwinning in de All-Star Race geeft een krachtige boodschap af aan de concurrentie. De vijfvoudig kampioen van de Sprint Cup Series won het laatste segment van tien ronden op het Charlotte-ovaal en claimde daarmee zijn vierde overwinning in dit evenement, waarbij de winnaar wordt beloond met een cheque van één miljoen dollar. De coureur van Chevrolet nr. 48 kwam over de finish met een voorsprong van 1”722 op Joey Logano (Penske Racing). Door zijn tweede opeenvolgende succes kan hij het overwinningsrecord van zijn teamgenoten Dale Earnhardt Jr en Jeff Gordon in niet-kampioenschapsraces verbeteren. “Het verslaan van Jeff en Earnhardt, twee belangrijke iconen in deze discipline, betekent alles voor mij”, aldus de winnaar. “Ik dacht niet echt dat ik een kans had om te winnen vanaf de 18e plaats, maar we hadden een geweldige race. Ik draag deze overwinning op aan iedereen bij Hendrick Motorsports, aan iedereen die aan de nummer 48 werkt. We zijn erg trots op wat we hebben bereikt, maar we weten dat we zullen moeten blijven aandringen op nog een prestatie. »

Kyle Busch (Joe Gibbs Racing) completeert de top drie van de All-Star Race nadat hij opviel door te winnen in het tweede en derde segment. De piloot van de Toyota #18 verloor echter tijd tijdens zijn laatste stop van vier banden, waardoor hij weer op de tweede rij terechtkwam. “We hebben gewoon niet de beste stop gemaakt om terug naar voren te komen en verloren daarna tijd achter de andere auto's. Zo is het. We hebben vandaag veel geleerd en ik hoop dat we volgende week goed zullen presteren voor de (Coca-Cola) 600 (volgend weekend betwist op hetzelfde ovaal). » De top vijf wordt gecompleteerd door Kasey Kahne (Hendrick Motorsports) en Kurt Busch (Furniture Row Racing), die het eerste segment wonnen, onderbroken door een stortbui. Brad Keselowski (Penske Racing) zag zijn race in de eerste ronden verwoest worden door transmissieproblemen.

Jamie McMurray (Earnhardt Ganassi Racing) won de Sprint Showdown voor Ricky Stenhouse Jr (Roush Fenway Racing), waardoor beide coureurs zich konden kwalificeren voor de All-Star Race. De coureur van de #1 Chevy eindigde als achtste achter Denny Hamlin (Joe Gibbs Racing) en Dale Earnhardt Jr, terwijl de rookie als zestiende eindigde. Danica Patrick (Stewart)Haas Racing) was niet verrassend de derde coureur die door het publiek werd gekozen, maar de nr. 10 Chevrolet eindigde pas op de 20e plaats.