Nascar – Harvick voegt Sonoma toe aan zijn record

Kevin Harvick behaalde zijn eerste overwinning op Sonoma Raceway. Het is tevens zijn eerste succes van het seizoen bij Ford.

gepubliceerde 26/06/2017 à 10:23

Kevin Harvick a signé sa première victoire ce dimanche 25 juin sur le Sonoma Raceway (Californie) en remportant la Toyota/Save Mart 350 avec une large avance sur son coéquipier Clint Bowyer qui offre le doublé à la Stewart-Haas Racen, ondanks dat alles 8 seconden achter de winnaar eindigde. De kampioen van 2014 van de Nascar Cup Series scoorde ook zijn eerste succes van het seizoen met een Ford.

Brad Keselowski (Team Penske) completeerde de top drie, gemonopoliseerd door de Ford Fusions, voorafgaand aan de Joe Gibbs Racing Toyota's onder leiding van Denny Hamlin en Kyle Busch.

Dale Earnhardt Jr (Hendrick Motorsport) plaatste de eerste Chevrolet op de zesde plaats, voor Kurt Busch (Stewart-Haas Racing), Chase Elliott (Hendrick Motorsport), Ryan Blaney (Wood Brothers Racing) en Jamie McMurray (Chip Ganassi Racing).

Jimmie Johnson (Hendrick Motorsport) won het tweede segment voordat hij naar de 13e positie zakte. Martin Truex (Furniture Row Racing) pakte de overwinning in de eerste voordat hij stopte met een mechanisch probleem.

Voor zijn debuut in de Nascar Cup Series behaalde Alon Day (BK Racing) de 32e plaats. De Israëliër kreeg steun van de Nascar Whelen Euro Series en werd de eerste coureur uit het door Team FJ opgezette Europese kampioenschap die aan de start stond van een Nascar Cup Series-race.