De nieuwe Porsche 911 GT3 R staat op het podium in Portimão

Voor zijn racedebuut behaalde de Porsche 911 GT3 R uit 2019 de tweede plaats tijdens de 24 uur van Portimão in de 24H Series en won hij de SPX-ranglijst.

gepubliceerde 09/07/2018 à 07:59

Pierre Tassel

Wat is een betere speeltuin om je nieuwe creatie te testen dan een 24-uurs uithoudingsrace? Porsche Motorsport had besloten om zijn nieuwe 911 GT3 R-versie 2019 op te stellen aan het begin van de dubbele ronde van de klok in Portimão, georganiseerd als onderdeel van het 24H Series-kampioenschap.

Op het Portugese circuit werd de Fransman Mathieu Jaminet, Porsche Young Professional-coureur, geassocieerd met de Duitsers Albert en Robert Renauer en met Ralf Bohn. En met een zeker succes, want aan het einde van de 24 uur racen behaalde de nieuwste creatie van Weissach de tweede plaats, ongeveer twintig minuten achter de Ferrari 488 GT3 van Bohemia Energy met team Praag.

“Ik denk dat ons potentieel groter is, maar we hebben tijdens de race echt aangevallen en voor Porsche is dit een geweldige beloning! » aldus Mathieu Jaminet na de finish. De Porsche 911 GT3 R versie 2019, ingeschreven in de SPX-categorie, won ook in dit klassement.

Porsche moet vanaf december volgend jaar zijn nieuwste model aan klantenteams aanbieden.