GTWCE – Weerts-Vanthoor Sprint Cup-kampioen in Valencia

In een door Pierre-Alexandre Jean en Ulysse de Pauw gewonnen wedstrijd werden Dries Vanthoor en Charles Weerts voor de derde keer gekroond in de Sprint Cup.

gepubliceerde 17/09/2022 à 15:08

Medhi Casaurang

De Audi R8 LMS Ultra van de GTWCE Sprint Cup-kampioenen van 2022. © SRO

De voorlaatste race van het GT World Challenge Europe Sprint Cup-seizoen 2022 was het toneel van het veiligstellen van de algemene titel. Deze zaterdag 17 september werden Dries Vanthoor en Charles Weerts (Audi) gekroond dankzij hun derde plaats op het circuit van Valencia (Spanje). Vanthoor-Weerts boeken hun derde titel op rij in de discipline!

De titel werd grotendeels na de kwalificatie beslist in de eerste race van deze slotmeeting. Challengers directeur van het Belgische duo Team WRT, Raffaele Marciello en Timur Bogulavskiy (Mercedes) werden gemist in de grote breedtes (16e). Het kronkelige parcours van Valencia liet hen niet verder komen dan de 8e plaats.

"Ik heb er geen woorden voor, het is gewoon fantastisch, heet Charles Weert welkomS. Twee dagen geleden was mijn vader jarig, dit is mijn cadeau voor hem! » Consistentie loont, want de Belgische ploeg heeft vier overwinningen en acht podiumplaatsen behaald in negen Sprint Cup-races.

Vanaf pole position starten Ulysse de Pauw en Pierre-Alexandre Jean (Ferrari) tekenen na Brands Hatch hun tweede succes van het jaar. “Tijdens de neutralisatie aan het einde van de race verloor ik de druk in de banden, het was moeilijk om de eerste plaats te verdedigen. legt de Fransman uit. We gingen heel snel, ook al verloren we wat tijd met het wisselen van chauffeur. »

In Pro-Am, Miguel Ramos en Dean MacDonald (McLaren) zijn ook heilig. Race 2 sluit het Sprint Cup-seizoen vanaf 14 uur af in Valencia.