Bathurst 1000 – Whincup op voorlopige pole, Premat derde

Zowel de Australiër als de Fransman Alex Prémat plaatsen zich zaterdag na de pre-kwalificatiesessie voor de Top 10 Shootout.

gepubliceerde 05/10/2018 à 09:55

Bernard

De zevenvoudig Australisch Supercars-kampioen Jamie Whincup (Holden) is de favoriet voor de Bathurst 1000 Km. De Triple Eight-coureur pakte vrijdag de voorlopige pole position tijdens de eerste droge circuitsessie van de week.

De Australiër reed 155 duizendsten sneller dan David Reynolds (Holden), maar is nog niet zeker van een start zondag in de race vanaf de eerste plaats. Inderdaad, hetDeze sessie werd gebruikt om de volgorde van de startopstelling van de 11e naar de 26e plaats te bepalen. De top 10 zal op zaterdag om de beurt strijden in de Top 10 Shootout.

“Het was heftig, gaf Jamie Whincup toe. Tijdens de vrije training heb ik geen enkele ronde op droog wegdek gereden. Ik zat op de limiet, maar we verbeterden het gedrag van de auto gedurende de sessie. »

Onder de coureurs die gekwalificeerd zijn voor de Shootout bevindt zich de Fransman Alexandre Premat (Ford), geassocieerd met Scott McLaughlin (3e op 176 duizendste). Aan de andere kant zullen voormalige winnaars in Bathurst als Chaz Mostert (Ford, 11e), Rick Kelly (Nissan, 14e), Mark Winterbottom (Ford, 19e) en Will Davison (Ford, 24e) in het peloton starten.