Waters en Mostert geven niet op

De tweede dag was veelbewogen in Supercars op het circuit van Darwin. Cameron Waters (Tickford Racing) won de eerste van twee zondagraces. Door te winnen in de tweede inning tekent Chaz Mostert (Walkinshaw Andretti United) zijn vierde succes van het seizoen. Shane Van Gisbergen ervoer warm en koud, klom naar de laatste trede van het podium in de eerste race en zakte in de finale weg na een strafschop voor het opzettelijk blokkeren van Will Davison.

gepubliceerde 19/06/2022 à 10:16

Fabien Gerard

Het is waarschijnlijk een no-brainer, maar het is onmogelijk om je te vervelen in Australische Supercars. Tijdens de twee ronden die deze zondag worden verreden, zullen een groot aantal gebeurtenissen worden herinnerd. In de eerste race van de dag, gewonnen door Cameron Waters, werd de ronde onderbroken door een rode vlag na een enorme schok opgelopen door James Courtney (Tickford Racing). Courtney's Mustang verliet de baan en keerde in nood terug en werd vervolgens aangereden door een andere auto. Hij raakte zwaar beschadigd. De piloot ontsnapte ongedeerd uit dit incident. Toen de race hervat werd, waren de gemoederen iets minder hoog. Waters kon oprukken terwijl hij met veel geduld de druk van Will Davison (Dick Johnson Racing) weerstond en deze posities tot aan de finish vasthield. Shane Van Gisbergen (Triple Eight) zal met Anton Pasquale hetzelfde doen om de derde plaats te behalen.

In de volgende race, de 18e van het seizoen, kende SvG een veel bewogen ronde. De Holden-coureur werd bestraft voor een manoeuvre die door de raceleiding als grens werd beschouwd. Hij zette Will Davison na een stormachtige herstart feitelijk neer. Beide mannen verloren door dit incident veel plaatsen. Maar de racedirecteur, die de manoeuvre van de coureur van nummer 97 niet op prijs stelde, legde hem een ​​tijdstraf van 15 seconden op, waardoor hij in de laatste race naar de 21e plaats zakte. Deze laatste werd gewonnen door Chaz Mostert voor Anton Pasquale en Cam Waters. In het kampioenschap bedraagt ​​het gat tussen Van Gisbergen en Pasquale nu 217 eenheden, wat niet veel is in het Australische kampioenschap. Tot over 3 weken in Townsville (8 tot 10 juli) voor de rest van de Supercars, wederom absoluut spannend.