V8 – Winterbottom en van Gisbergen winnaars op Pukekohe

Mark Winterbottom nam het stokje over van Jason Bright door te winnen bij Pukekohe. De Ford Pepsi Max Crew-coureur nam de leiding in het kampioenschap.

gepubliceerde 26/04/2014 à 12:07

Mark Winterbottom startte op de eerste startrij van Race 2 naast polesitter James Courtney (Holden Racing Team) en nam vanuit de eerste bocht de leiding en gaf zijn positie nooit meer uit handen. De coureur van de #5 Falcon won uiteindelijk met minder dan twee seconden voorsprong op de #22 Holden, terwijl Chaz Mostert zijn eerste podium veiligstelde als onderdeel van de Ford Pepsi Max Crew. De resultaten waren gemengd voor Triple Eight, aangezien Jamie Whincup de vierde plaats veiligstelde, voor Shane van Gisbergen (Team Tekno VIP Petfoods), terwijl Craig Lowndes slechts de 16e plaats behaalde.

Shane van Gisbergen scoorde zijn eerste succes van het seizoen in Race 3 door te profiteren van de herstart na een onderbreking veroorzaakt door een exit van Jason Bright, de winnaar van de eerste race, tijdens de eerste ronde. De coureur van Holden met nummer 97 nam de leiding over Jamie Whincup en polesitter Scott McLaughlin die uiteindelijk op de laatste trede van het podium eindigden voor de regerend kampioen, terwijl Mark Winterbottom op slechts twee tienden van de winnaar de geblokte vlag pakte. Dankzij dit resultaat kan de Ford-coureur de leiding nemen in het kampioenschap met twee punten voorsprong op Crais Lowndes, die genoegen nam met de tiende plaats.

De uitslag van Race 2 is te raadplegen op deze link terwijl dat van Race 3 dat ook is beschikbaar. De ranglijst van de coureurs is te vinden hier.