V8 – Winterbottom landt er nog een bij Pukekohe

Mark Winterbottom boekt een tweede overwinning in Pukekohe (Nieuw-Zeeland) en profiteert van de tegenslagen van Craig Lowndes om zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten.

gepubliceerde 27/04/2014 à 12:02

Mark Winterbottom (Ford Pepsi Max Crew) behaalde een tweede overwinning tijdens het laatste evenement in Pukekohe. Nadat hij vanaf de 4e plaats was gestart, schoof de coureur van de Falcon nr. 5 onmiddellijk op naar de 2e plaats achter Scott McLaughlin (Valvoline Racing GRM) en pakte tijdens de pitstops de voorsprong op de polesitter. De leider van het kampioenschap won de Jason Richards Memorial Trophy als beloning voor zijn prestaties gedurende het hele weekend en vergrootte zijn voorsprong op Craig Lowndes (Triple Eight), die zijn weekend volledig miste omdat hij slechts een 20e plaats tekende in de belangrijkste race van 200 km.

Scott McLaughlin eindigde uiteindelijk als tweede in zijn #2 S60, terwijl Chaz Mostert een nieuw podium aanbood aan de Pepsi Max Crew Ford. Shane van Gisbergen (Tekno Team VIP Petfoods), de winnaar van het 3e evenement van het weekend, moet dit keer tevreden zijn met een 4e plaats na weerstand te hebben geboden aan de druk van Michael Caruso (Norton Hornets) die de top vijf vooraan completeert Jason Helder (Team BOC), de winnaar van de eerste race, auteur van een schitterende comeback in het peloton vanaf de 17e plaats.

De uitslag van de laatste V8 Supercars-race op Pukekohe is te raadplegen op deze link. Het coureursklassement is beschikbaar hier.